ДФС зобов'язали прийняти в якості податкової застави "Укрнафти" спірний газ

П'ятниця, 5 серпня 2016, 17:49

У п'ятницю, 4 серпня 2016 року, набуло чинності рішення Окружного адміністративного суду Києва, яке зобов'язало Державну фіскальну службу прийняти 2 млрд кубометрів газу 2006 року видобутку в якості податкової застави від ПАТ "Укрнафта".

Про це йдеться у повідомленні "Укрнафти".

Як наголошується, раніше "Укрнафта" пропонувала механізм погашення податкової заборгованості -  в якості ліквідного майна було запропоновано використовувати 2 млрд кубометрів газу, який знаходиться на балансі ПАТ "Укрнафта".

"Однак ДФС відмовилася від опису цього майна, у зв'язку з чим ПАТ "Укрнафта" звернулося до судових органів за захистом порушених прав та інтересів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

 "Укрнафта" очікує якнайшвидших дій з боку ДФС, оскільки це рішення допоможе компанії повністю вирішити проблеми з "історичною" податковою заборгованістю", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, 8 червня Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав ДФС описати 2 млрд кубів газу в якості податкової застави, а відмова здійснення опису була визнана протиправною.

Нагадаємо, представник ДФС 3 червня передав "Укрнафті" близько 2 млрд кубів газу, вилучивши його з підземного сховища газу, яке управляється "Укртрансгазом".

Рішення виконавчої служби про вилучення ресурсу стало несподіванкою для НАК "Нафтогаз України". 7 червня держхолдинг заявив, що акт про його передачу фіктивний.

Пізніше глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що ініціює проведення засідання наглядової ради ПАТ "Укрнафта", на розгляд якого винесе директиву для менеджменту "Укрнафти" щодо відмови від використання цього газу.

У той же час глава "Укрнафти" Марк Роллінс наполягав на тому, що зазначені 2 млрд кубів газу необхідно передати в заставу ДФС для подальшої реалізації і погашення боргу "Укрнафти" з податків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: