"Укравтодор" перевірять на корупцію

Середа, 3 серпня 2016, 09:02

Міністерство інфраструктури в рамках нової політики запобігання та виявлення корупції проведе антикорупційну перевірку в "Укравтодор" і державній акціонерній компанії "Автомобільні дороги України", де недавно було оновлено керівний склад.

 Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури з посиланням на заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, до сфери відповідальності якого входить боротьба з корупцією, пише УНІАН.

"У нас є підозри щодо системних зловживань при відчуженні та реалізації нерухомого майна ДАК "Автомобільні дороги України" з моменту початку ліквідаційного процесу компанії", - цитує прес-служба Лавренюка.

У повідомленні з посиланням на заступника міністра зазначається, що за весь час своєї роботи ліквідаційна комісія не зробила жодних кроків у напрямку реструктуризації та погашення кредитних зобов'язань компанії "Автомобільні дороги України", а в цей час "кредитні зобов'язання щораз більше зростали".

Реклама:

"За всіма цими фактами буде проведено детальну перевірку, результат якої не мине безслідно", - наголосив Лавренюк.

У повідомленні наголошується, що антикорупційна перевірка, яка пройде в ДАК "Автомобільні дороги України" та в "Укравтодорі", контролюватиметься як з боку керівництва транспортного відомства, так і правоохоронними органами.

Як повідомлялося, 26 липня правоохоронці провели обшуки у приміщеннях Адміністрації морських портів України.

Заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк тоді повідомив, що посадові особи держпідприємства присвоїли багатомільйонні кошти при проведенні днопоглиблювальних робіт у морських портах.

Крім того, того ж дня обшуки пройшли і в приміщеннях найбільшого в Україні міжнародного аеропорту "Бориспіль" і в Державній авіаційній службі в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах при здійсненні держзакупівель.

Раніше детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали начальника департаменту планування та контролю за закупівлями акціонерної компанії "Укрзалізниця" за підозрою в розкраданні бюджетних коштів при проведенні держзакупівель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: