Ярославський планує купити українську "дочку" "Сбєрбанку РФ"

Четвер, 16 червня 2016, 17:10

Бізнесмен Олександр Ярославський зацікавлений в інвестуванні в український банківський сектор, вивчає можливість покупки однієї з трьох "дочок" російських банків в Україні, включаючи дочку російського "Сбєрбанку".

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Я розглядаю питання інвестування в банківський сектор, в тому числі в "дочку" російського "Сбєрбанку". Але поки що більше ніяких конкретних кроків в цьому напрямку не зроблено", - сказав він в інтерв'ю агентству.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про продаж українського "Сбєрбанку". Як повідомлялося, одним з претендентів на покупку фінустанови є український бізнесмен Олександр Ярославський.

Реклама:

Раніше він вже займався банківським бізнесом, потім продав контрольований ним "УкрСиббанк" міжнародній групі BNP Paribas.

ПАТ "Сбєрбанк" (раніше - ПАТ "Дочірній банк Сбєрбанку Росії", до цього - банк "НРБ", Київ) засновано в 2001 році.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 року за розміром загальних активів банк займав 4 місце (56,373 млрд грн.) Серед 109 банків, що діяли в країні банків.

В даний час в Україні діють п'ять банків, що мають відношення до державного російського капіталу - "Промінвестбанк", "Сбєрбанк" і "сестринський" йому ВіЕй Банк, а також "ВТБ Банк" і "БМ Банк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: