У РФ продажі автомобілів впали до рівня 2010 року

П'ятниця, 5 лютого 2016, 09:54

Продажі нових автомобілів в Росії в січні 2016 року, за попередніми даними, впали майже на 30%.

Про це пише РБК.

За інформацією видання, продажі нових автомобілів на російському ринку в січні цього року впали майже до мінімуму за останні сім років.

У перший місяць цього року було продано всього 82 тис. автомобілів, що тільки на 8 тис. авто більше показників січня 2010 року, результати якого є антирекордом для російського авторинку за останні сім років.

Реклама:

Як зазначає видання, за попередніми оцінками російський авторинок в січні обвалився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 29%.

Гірше попит на нові автомобілі в Росії був лише в січні 2010 року (до 2009 року АЄБ не вела консолідовану статистку по всіх марках) - тоді було продано 74 тис. машин, падіння становило 37%.

При цьому, як підкреслює видання, в 2010 році не діяло жодного заходу держпідтримки автопрому, тоді як зараз працюють держпрограми утилізації, пільгового автокредитування і лізингу, на які тільки в минулому році було витрачено 31 млрд руб. з бюджету.

Таким чином, в минулому січні російський авторинок наблизився до абсолютного антирекорду за останні сім років.

Як повідомлялося, економіка РФ сьогодні переживає не найкращі часи у зв'язку з падінням ціни на нафту та введенням санкцій зі сторони США та ЄС.

Нагадаємо, комбінація двох шоків, яких зазнала економіка Росії, - фінансових санкцій та падіння цін на нафту - за 2014-2017 рр буде коштувати їй порядку 0,6 трлн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: