Веревський продає один з активів "Кернела" за 1,2 мільярда гривень

Четвер, 4 лютого 2016, 14:30

Колишній депутат Верховної Ради від Партії регіонів Андрій Веревський, який контролює аграрний холдинг Kernel, затіяв продаж сільськогосподарського активу, який став для нього зайвим.

Про це пише "Ділова столиця".

За даними видання, 2 лютого був оголошений аукціон з продажу цілісного майнового комплексу ТОВ "Енселко" (Полтава), який призначений на 3 березня цього року. Стартова ціна цього активу більш ніж значна і становить 1,233 млрд гривень.

Як зазначається, ще в 2011 році Kernel уклав опціон на придбання групи компаній "Енселко" на чолі з однойменною ТОВ. В той момент цю групу, яка обробляла близько 30 тисяч гектарів землі в Хмельницькій області, контролював інвестиційний фонд Finch investments, який заснував британський мільйонер Боб Фінч.

Реклама:

Операція була завершена на початку 2012 року і обійшлася продавцеві трохи більше ніж в 50 млн доларів.

На момент угоди самим "хлібним" активом поглиненої групи компаній було ТОВ "Енселко агро" - його оборот в 2011 році становив близько 150 млн гривень, а в його користуванні перебувала левова частина земельних угідь - близько 25 тисяч га. Ця компанія відразу була переоформлена на ключову холдингову структуру Kernel - Jerste B.V.

Надалі за кілька років на "Енселко агро" були оформлені фактично всі земельні активи компанії Веревського в Хмельницькій області, в результаті чого компанія до кінця 2015 року обробляла вже близько 100 тисяч га угідь в 13 районах цього регіону.

А от іншим компаніям пощастило менше - вони виявилися просто зайвими, і від них було вирішено позбутися, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: