Держгеонадра поновила дію 10 спецдозволів

Четвер, 10 грудня 2015, 17:32

Держгеонадра прийняла рішення щодо відновлення надрокористування за 10 спецдозволами, дія яких була призупинена через серйозні порушення.

Таке рішення було прийняте після усунення підприємствами порушень, у першу чергу - після сплати заборгованості перед бюджетом, повідомляє прес-служба.

Зокрема, була відновлена дія спецдозволів, а також надані 30 днів на усунення порушень компаніям ПАТ "Укргазвидобування", ВКФ "Велта"; надані 60 днів на усунення порушень ТОВ "Тисагаз.

Як зазначають у прес-службі, тимчасово відновлена дія спецдозволів СП "Полтавська газонафтова компанія".

Реклама:

"Дія всіх перерахованих спецдозволів була зупинена наказом Держгеонадра №374 після звернення ДФС до Держгеонадра щодо несплати підприємствами обов’язкових платежів до держбюджету, що подеколи перевищували 100 мільйонів гривень, а також після виявлення порушень в діяльності підприємств департаментом геоконтролю Держгеонадра", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, близько 30 підприємствам надано додатковий термін від 15 до 30 днів на усунення порушень по більш ніж 35 спецдозволах: серед них – ТзОВ "Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат", ЗАТ "Запорізький залізорудний комбінат", ДП "Укрспирт", ДП НАК "Надра України" "Західукргеологія", ПАТ "Кварцсамоцвіти" та ін.

Нагадаємо, 23 листопала Державна служба геології та надр зупинила дії двох спеціальних дозволів ПАТ "Укргазвидобування" на користування надрами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: