"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держгеонадр масово відкликала спецдозволи на видобуток копалин

Субота, 21 листопада 2015, 10:36

Державна служба геології та надр України зупинила діяльність 31 спеціального дозволу на видобуток корисних копалин, а також анулювала 5 ліцензій.

Про це йдеться в наказі Служби №374 від 18 серпня, який підписаний т.в.о. голови Служби Миколою Бояркіним, повідомляє "Дело".

Основна причина через яку зупинено дію спецдозволів - підпункти 1 і 8 пункти 22 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами.

Це порушення надрокористувачем умов користування надрами, передбачених дозволом або угодою про умови користування ділянкою надр та невиконання у встановлений термін приписів уповноважених органів щодо усунення порушень законодавства у сфері надрокористування.

Реклама:

Серед компаній, що потрапили в список: ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат", ПАТ "Укргазвидобування", СП "Полтавська газонафтова компанія", ТОВ ВКФ "Велта", ТОВ "Комплекс Агромарс", ПАТ "Агрокомбінат Калита" (останнім двом зупинені ліцензії на видобуток води) та інші.

Виробничо-комерційна фірма "Велта" 20 листопада 2015 року повністю зупинила видобувні і збагачувальні потужності після відкликання Держгеослужбою ліцензії на видобуток титанової сировини, повідомив співвласник і генеральний директор компанії Андрій Бродський.

"Згідно з чинним законодавством і приписом держорганів ми зобов'язані були зупинити роботу видобувних і збагачувальних потужностей", - сказав він, додавши, що ведуться роботи щодо запобігання аварійним ситуаціям на обладнанні у зв'язку з його різкою зупинкою.

У додатку до наказу зазначено, що компанії повинні усунути порушення протягом 30 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: