Ціни на золото зростають напередодні публікації заяви ФРС

Середа, 28 жовтня 2015, 15:36

Ціни на золото зростають напередодні публікації заяви ФРС за підсумками наради.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.171,5 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.166,55 долара при закритті торгів у вівторок, а ф'ючерси в США з поставкою в грудні подорожчали на 5,80 долара до 1.171,6 долара за унцію.

Більшість інвесторів не чекають від ФРС підвищення процентних ставок на цьому тижні, але є ймовірність, що центробанк підніме ставки на останній в цьому році нараді в грудні. Зростання ставок буде несприятливим для золота, що не приносить процентний дохід.

Реклама:

"Якщо ФРС виключить можливість підвищення ставок у грудні, ціни на короткий час отримають підтримку. Якщо підвищення буде відкладено до березня, я очікую нових покупок. Але ринок розуміє, що ймовірність підвищення зберігається", - сказав аналітик Societe Generale Робін Бхар.

Обсяг замовлень на товари тривалого користування в США, виключаючи оборонні замовлення і літаки, у вересні знизився на 0,3% при прогнозі збереження їх обсягу на рівні серпня.

Індекс довіри споживачів в жовтні знизився до 97,6 пункту з 102,6 пункту у вересні при прогнозі підвищення до 103 пунктів.

"Слабка економічна статистика США підсилює очікування, що ФРС утримається від підвищення ставок у найближчому майбутньому, а це в свою чергу дає підтримку золоту", - йдеться у звіті HSBC.

Срібло торгувалося по 15,98 долара за унцію в порівнянні з 15,84 долара до закриття торгів у вівторок, платина коштувала 993 долара в порівнянні з 983 долара, а паладій - 677,35 долара проти 674,50 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: