ЄІБ та Світовий банк домовилися про гарантії на 520 мільйонів для "Нафтогазу"

Понеділок, 12 жовтня 2015, 12:47

Президенти ЄІБ Вернер Хойер і Світового банку Джим Йонг Кім 9 жовтня в Перу підписали угоду під гарантії ЄС для залучення кредитів на суму до 520 млн доларів на закупівлі газу НАК "Нафтогаз України".

Про це йдеться у спільній релізі міжнародних фінансових організацій в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"ЄІБ гарантує надходження до України кредитів на суму до 520 млн доларів, відібраних ВБ; це, у свою чергу, дозволить ВБ прогарантувати акредитивну лінію для закупівлі газу "Нафтогазом", - зазначено в релізі.

Згідно з ним, цій угоді сприяла зустрічна гарантія ЄС, яка всеосяжно покриває дії ЄІБ, пов'язані з ризиками цих відібраних ВБ кредитів в Україні.

Реклама:

За словами Хойєра, з наближенням зими європейські та світові інститути "віддані ідеї допомогти Україні запобігти виникненню потенційно серйозної енергетичної кризи".

Кім, у свою чергу, зазначив, що нова угода є "частиною широкої підтримки процесу реструктуризації газового сектора України".

На його переконання, вона "зробить внесок у адекватні поставки газу протягом наступних трьох років".

"Група Світового банку прихильна до ідеї продовжувати підтримувати програму амбітних реформ в Україні, і ми задоволені працювати спільно з ЄІБ", - підкреслив глава банку.

У релізі уточнюється, що нова угода є частиною підтримки України ЄС і міжнародними фінансовими інститутами, в рамках яких ЄІБ гарантує здійснення в Україні проектів Світового банку з інвестиційного розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: