Луцьк отримає до кінця лютого 17 нових тролейбусів

Середа, 12 січня 2022, 14:45
 
фото: укрінформ

У рамках реалізації спільного з ЄІБ проєкту "Міський громадський транспорт України" Луцьк отримає до кінця лютого 2022 року ще 17 нових тролейбусів.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Загалом у рамках цього проєкту місто Луцьк придбало 29 сучасних тролейбусів.

"Крім того, у рамках даного проєкту комунальне підприємство Сумської міської ради "Електроавтотранс" отримало у грудні 2021 року від ДП "Автоскладальний завод №1" ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" 10 нових сучасних тролейбусів "Богдан Т70117".

Реклама:

Наприкінці 2021 року Мінфін здійснив оплату за поставлені місту тролейбуси. Загалом за 2021 рік місто Суми вже отримало 19 сучасних тролейбусів", - додали в Мінфіні.

Проєкт "Міський громадський транспорт України" реалізується Мінінфраструктури спільно з Міністерством фінансів, міськими радами і комунальними підприємствами та передбачає реалізацію заходів з оновлення парку автобусів, трамваїв, тролейбусів, вагонів метрополітену, будівництва та реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній, заміну тягових підстанцій.

"Кредит ЄІБ для реалізації проєкту - 200 млн євро; залучається на строк до 22 років, із 5-ти річним пільговим періодом, відсоткова ставка - до 2 % річних.

У рамках проєкту планується впровадження підпроектів з розвитку міського пасажирського транспорту в 11 містах України: Києві, Харкові, Львові, Тернополі, Луцьку, Сумах, Запоріжжі, Одесі, Миколаєві, Івано-Франківську", - заявили у Мінфіні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: