Хімічні заводи Фірташа відновили роботу після подачі газу

П'ятниця, 25 вересня 2015, 12:22

Група компаній Ostchem Дмитра Фірташа відновила роботу великих виробників мінеральних добрив компаній "Азот" (Черкаси) та "Рівнеазот".

Про це йдеться у повідомленні Ostchem.

"Усі проблемні питання, які перешкоджали запуску наших підприємств, вирішені. Ми запускаємо два заводи", - повідомив перший заступник генерального директора Ostchem Олег Кікта.

За його словами, "Концерт" Стирол "і" Сєверодонецький "Азот" можуть почати роботу виключно після закінчення АТО та створення безпечних умови роботи.

Реклама:

"Нам вдалося врегулювати всі фінансові питання з боргами наших компаній перед ДК "Газ України" і НАК "Нафтогаз України". Сторонами підписано 16 мирових угод, борги конвертовані на прийнятних умовах, а суди, затвердивши відповідні мирові угоди, підтвердили їх легальність", - сказав Кікта.

"Це означає, що взаємини заводів Ostchem з ДК "Газ України" і НАК "Нафтогаз України" врегульовані. Газ, що належить заводам, розблоковано, газопостачання заводів відновлено", - додав він.

Як повідомлялося, раніше НАК "Нафтогаз України" заявила про згоду групи компаній Ostchem погасити всю заборгованість черкаського "Азоту" і "Рівнеазоту", включаючи штрафні санкції та інші нарахування.

28 травня черкаський "Азот" і "Рівнеазот", що входять до складу компанії Ostchem, зупинили роботу. У компанії відзначали, що "робота зупинена через переслідування з політичних мотивів і тиск на бізнес".

Черкаський "Азот" і "Рівнеазот" входять в холдинг Оstchem, об'єднуючий підприємства азотної хімії Group DF.

Засновник і власник Group DF - бізнесмен Дмитро Фірташ.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: