ВР ратифікувала угоду про надання Україні 200 мільйонів євро кредиту від ЄІБ

Середа, 22 квітня 2015, 11:46

Верховна Рада ухвалила закон "Про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України")".

Про це йдеться у повідомленні Мінрегіону.

Відповідно до фінансової угоди, Європейський інвестиційний банк надасть Україні кредит у розмірі 200 млн євро, процентна ставка - фіксована ставка або плаваюча ставка; максимальний пільговий період - 5 років, а загальний період погашення позики - 20 років, включаючи пільговий період.

"Погашення здійснюватиметься рівними частками щодо основної суми боргу або фіксованими платежами, що складаються з основної суми боргу та процентів. Відсотки, погашення, інші виплати за Фінансовою угодою здійснюватимуться Україною у валюті євро", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, проект планується реалізувати протягом 2015 – 2020 років. Проект має на меті підтримку заходів з інвестування в сектори муніципальної та соціальної інфраструктури для подолання наслідків конфлікту в Східній Україні.

Проект буде охоплювати райони, що зазнали негативного впливу у Донецькій і Луганській областях під контролем Уряду України.

Також, три навколишні області (Харківська, Дніпропетровська і Запорізька), які зазнають сильного тиску на соціальні послуги та іншу інфраструктуру в зв'язку із значним припливом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та іншими порушеннями, пов'язаними із конфліктом; конкретні місцеві ради в інших областях, що приймають значні припливи ВПО, для надання допомоги у вирішенні проблем посиленого тиску на соціальну інфраструктуру та розселення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: