В "ДНР" не поспішають віддавати пенсіонерам гроші

Вівторок, 14 квітня 2015, 11:12

Пенсіонери, які проживають на окупованих бойовиками територіях Донбасу, з великими труднощами і з порушенням встановленого графіка отримують пенсії від самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Про це повідомляє "Остров".

Як зазначається, в оголошеннях на дверях поштових та "банківських" відділень "ДНР" зазначається, що видача пенсій здійснюється з 4 по 25 квітня згідно з числами, встановленими Пенсійним фондом.

Однак, за словами пенсіонерів, видача грошей в реальності залежить від того, "привезуть гроші чи ні, і в якій кількості".

Реклама:

"Я тут стою вже 7 днів. Вчора за день гроші видали тільки 20 пенсіонерам", - розповіла пенсіонерка Ірина Матвіївна.

За її словами, кожен день пенсіонери з ночі записуються в списки на отримання пенсій. На наступний день ці списки є недійсними.

"Тому якщо сьогодні тобі не видали, записуйся на наступний день", - розповіла вона.

Як повідомляє "ОстроВ", 14 квітня станом на 9:20 у відділенні "республіканського банку" в одному зі спальних мікрорайонів Донецька "записалося" близько 400 осіб. Люди чекають коли привезуть гроші - виплати поки не здійснюються.

Один з пенсіонерів розповів, що він в "свій" день вирішив підстрахуватися і прийшов до відділення вночі, щоб бути в перших рядах.

"Я був здивований, коли серед ночі побачив чергу (він записався під номером 20) Так і простояли до ранку, до відкриття відділення. І що в результаті? Зараз нам сказали: "Чекайте. Пенсійна система зависла", - поскаржився він.

Як повідомлялося раніше, Україна готова відновити пенсійне обслуговування на тимчасово окупованих територіях Донбасу за умови реалізації Мінських угод.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: