Саудівська Аравія готова до цін на нафту в 60 доларів

Четвер, 4 грудня 2014, 10:25

Саудівська Аравія не має наміру скорочувати обсяги видобутку нафти і розглядає як допустиму для себе ціну бареля Brent в 60 доларів.

Про це повідомляє газета Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.

"Найбільший виробник нафти в рядах ОПЕК - Саудівська Аравія вважає, що нафтові ціни здатні стабілізуватися в районі 60-ти доларів за барель. Ер-Ріяд і інші країни Перської затоки впевнені, що здатні витримати даний ціновий рівень", - пише видання.

Країни Перської затоки не встановили для себе певну цільову ціну бареля, і якщо вона впаде нижче 60 доларів, то тривалий час на даному рівні не протримається, говорить джерело WSJ.

Реклама:

На думку джерел газети, нинішній підхід Саудівської Аравії, яка займає ключову позицію в ОПЕК, означає, що в "найближчій перспективі вона не піде на скорочення обсягів видобутку, навіть якщо ціни на нафту продовжать своє падіння".

Глава "Роснафти" Ігор Сечін також допускає, що ціна нафти може впасти до 60 доларів за барель і нижче в першій половині 2015 року.

В інтерв'ю австрійській газеті Die Presse, опублікованому 27 листопада, він зазначив, що у "Роснефти" достатньо "запасів і місця для маневру".

"Ціна в 60 доларів влаштує нас. Однак нам доведеться пересунути терміни реалізації деяких капіталомістких проектів", - сказав Сєчін.

Січневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі в четвер виросли в ціні на 0,32 долара, до 70,24 доларів за барель. Нафта дорожчає на інформації про те, що США знизили свої запаси, хоча аналітики чекали їх зростання на 1,75 млн барелів.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: