Зеленський відповів Лукашенку щодо погроз по зупинці постачання енергоресурсів

Вівторок, 8 лютого 2022, 16:05
 
фото: скріншот із трансляції

Президент Володимир Зеленський відповів на погрози сампроголошеного президента Білорусі Лукашенка припинити постачання палива і електроенергії в Україну у разі ескалації конфлікту між Києвом і Москвою.

Про це він сказав під час пресконференції з президентом Франції Макроном.

"Нещодавно товаріщ… одна людина з Білорусі також заявила, якщо буде ескалація з боку Росії, то вони припинять постачання в Україну енергоресурсів. Людина сказала ці слова, і як ми повинні на це реагувати?

Я вам скажу, як я відреагував. Я попросив надати мені статистику товарообміну між Україною та Білоруссю. У нас товарообігу на $6 мільярдів. І з них $1,5 мільярди експортує Україна в Білорусь, 4,5 мільярди експортує Білорусь в Україну", - заявив Зеленський.

Реклама:

"Тобто, якщо країни починають обмежувати торгівлю одна з одною, хто ж від цього страждає? У даному випадку постраждають просто люди. Якщо є бажання у Кам’яний вік перейти, можна зробити так. Щось заборонить Білорусь, щось заборонить Україна.

Але хто страждає? Тим більше, ви бачите, у товарообігу в 6 мільярдів точно не Україна виграє", - продовжив він.

Нагадаємо:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруська та російська армії можуть розпочати спільні бойові дії на сході України.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав президента України Володимира Зеленського "безголовим" і таким, що "не має стрижня".

Білорусь із 7 лютого запроваджує заборону на залізничний транзит нафтопродуктів, хімічних та мінеральних добрив, завантажених на станціях "Литовських залізниць".

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у випадку ескалації конфлікту між Києвом і Москвою Білорусь припинить постачання палива і електроенергії в Україну.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: