Суднозавод "Залив" заявляє про рейдерське захоплення

Вівторок, 26 серпня 2014, 15:49

Керівництво заводу та акціонери ВАТ "Суднобудівний завод "Залив" (Керч) заявляють про рейдерське захоплення підприємства, здійснене 24 серпня ТОВ "Суднобудівний завод "Залив" (Москва) за участю кримської самооборони.

Про це йдеться в повідомленні ВАТ.

"Протягом всього дня 24 серпня 2014 року загарбники чинили тиск на директора ВАТ "Суднобудівний завод "Залив" (Керч) примушуючи його підписати договір оренди з підставною компанією ТОВ "Суднобудівний завод "Залив" з статутним капіталом10 тисяч рублів", - наголошується в повідомленні.

Згідно з ним, генеральний директор заводу повідомив силові структури Криму про рейдерське захоплення підприємства, однак з боку поліції та ФСБ не послідувало ніяких процесуальних дій, так само як і від прибулої на місце події спеціальної поліції.

Реклама:

У ВАТ уточнюють, що о 10:00 25 серпня рейдери організували збори колективу, на якому представник "Зеленодольського заводу імені О.М. Горького "​​Жердєв представив себе в якості директора ТОВ "Суднобудівний завод "Залив" (Москва) і повідомив, що ТОВ взяло в довгострокову оренду всі виробничі потужності однойменного ВАТ, незважаючи на те, що будь-які договори оренди не були підписані ніким із законного керівництва підприємства.

Крім цього, працівникам було запропоновано звільнитися з ВАТ "Суднобудівний завод "Залив" (Керч) і перейти працювати в однойменне московське ТОВ, йдеться в повідомленні кримського підприємства.

Воно додає, що протягом дня рейдери проводили протиправні дії по вилученню документів на підприємстві: зламували кабінети, конфіскували установчі документи та печатки, а 26 серпня завод залишається заблокованим, законне керівництво на його територію не допущене.

"Акціонери і керівництво підприємства закликають профільні силові структури Криму та РФ в рамках правового поля розібратися в ситуації, що склалася, посприяти у поверненні заводу його законним власникам, притягнути до відповідальності причетних до рейдерського захоплення осіб і дати можливість підприємству функціонувати в нормальному штатному режимі", - зазначили в прес-службі ради директорів ВАТ.

Раніше у вівторок прес-служба Міністерства інформації і зв'язку Криму розповсюдила прес-реліз від імені "Заливу", згідно з яким український бізнесмен Костянтин Жеваго відсторонений від керівництва підприємством.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: