"Влада" Криму відсторонила Жеваго від керівництва суднозаводом "Залив"

Вівторок, 26 серпня 2014, 12:33

Український бізнесмен Костянтин Жеваго відсторонений від керівництва АТ "Суднобудівний завод "Залив" в кримському місті Керч.

Про це повідомила в понеділок прес-служба компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Особи, причетні до того, що одна з найбільших суднобудівних компаній Європи поставлена ​​на грань катастрофи, відсторонені від керівництва компанією. Зараз ми, перш за все, говоримо про українського олігарха Костянтина Жеваго", - йдеться в прес-релізі заводу "Залив", який розповсюдила прес-служба міністерства інформації і зв'язку Криму.

У заяві стверджується також, що Жеваго незаконно заволодів акціями заводу і використовував його для легалізації незаконних доходів.

Реклама:

Міністр промисловості Криму Андрій Скринник днями повідомляв, що в даний момент завод "Залив" практично не функціонує, а російські компанії ведуть з власником заводу переговори про викуп підприємства.

"Йдуть переговори з інвесторами російськими, які готові це підприємство купити", - сказав Скринник на засіданні ради міністрів Криму в Сімферополі 19 серпня.

"Ситуація складна через позицію власника, відомого українського олігарха. Тільки два тижні тому було прийнято рішення про перереєстрацію підприємства відповідно до російського законодавства", - сказав Скринник.

Він повідомив також, що міністерство промисловості Криму веде пошук для підприємства замовлень, які дозволять відновити його роботу.

Міністр промисловості і торгівлі РФ Денис Мантуров раніше заявляв, що Мінпромторг розглядає можливості розміщення замовлень низки компаній (зокрема, "Роснефти" і "Совкомфлота") на суднобудівних верфях в Криму, в тому числі на суднозаводі "Залив".

Говорячи про завод "Залив", міністр зазначав, що "це дуже хороший сухий док, більш 300 метрів в довжину і більше 70 метрів в ширину".

"На сьогодні на території РФ такого немає", - сказав він.

АТ "Суднобудівний завод "Залив" - одне з найбільших суднобудівних підприємств у Східній Європі.

Спеціалізується на будівництві танкерів, хімо- і контейнеровозів, бурових платформ для видобутку нафти і газу. В загальному обсязі реалізації частка експорту становить понад 95%. Основні замовники - Норвегія, Нідерланди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: