Україна обговорює з кредиторами можливість реструктуризації боргів

П'ятниця, 20 червня 2014, 10:48

Уряд України провів неформальні переговори з приватними інвесторами про можливість реструктуризації боргів за своїми облігаціями.

Про це заявив представник міжнародної асоціації Institute of International Finance, пише "Прайм" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

За словами економіста асоціації Любомира Мітова, в ході дискусії обговорювалося, які варіанти реструктуризації можна було б розглядати в разі поглиблення економічної кризи в Україні.

За його словами, жодного рішення з реструктуризації прийнято не було. Крім того, на даний момент немає ніяких цифр або схем реструктуризації.

Реклама:

"Йшлося про те, чи існує можливість для якогось добровільного обміну з метою продовження терміну обігу паперів", - сказав він.

Вирішення питання про реструктуризацію, ймовірно, буде відстрочено на пізніший термін, до моменту, коли МВФ зможе оцінити масштаб проблем в Україні, оскільки така реструктуризація має бути схвалена МВФ.

Раніше МВФ повідомила, що реструктуризація боргу в даний час не потрібна, а Institute of International Finance заявляв, що інвестори не повинні виключати можливості її проведення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: