Fitch підтвердив рейтинги Великобританії і банку Англії

П'ятниця, 13 червня 2014, 09:23

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента Великобританії в іноземній і національній валюті на рівні "AA +" зі "стабільним" прогнозом.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Стеля рейтингу підтверджена на рівні "AAA", короткостроковий РДЕ в іноземній валюті - "F1".

Довгостроковий рейтинг Банку Англії також підтверджений на рівні "AA +" зі "стабільним" прогнозом.

Реклама:

"Сприятливі макроекономічні тенденції, в тому числі сильні темпи економічного зростання, падіння безробіття та інфляція, близька до цільового рівня в 2%, зберігаються в економіці Великобританії з моменту останньої оцінки агентством рейтингів Великобританії в грудні 2013 року", - йдеться в прес-релізі агентства .

Крім того, квартальні темпи зростання британського ВВП є сильними, складаючи в середньому 0,8% з другого кварталу 2013 року, і найменш волатильними серед основних розвинених економік.

Рейтинги Великобританії підтримуються диверсифікованістю і гнучкістю економіки, а також високим ступенем політичної і соціальної стабільності в країні, відзначають в Fitch.

"Сильні цивільні і правові інститути і високий ступінь прозорості покращує передбачуваність бізнесу та економічного середовища, що позитивно виділяє Великобританію в порівнянні з іншими країнами рейтингової категорії" AA ", - йдеться в повідомленні агентства.

Однак, незважаючи на те, що прискорення темпів економічного підйому підтримує зусилля уряду в плані бюджетної консолідації, дефіцит бюджету Великобританії залишається істотним у порівнянні з показниками країн рейтингової категорії "AA", відзначають аналітики агентства.

Управління бюджетної відповідальності Великобританії (OBR) очікує, що ставлення дефіциту бюджету до ВВП у 2014/2015 фінансовому році складе 5% проти 6% у попередньому фінроці і 11,4% в 2009/2010 фінроці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: