Держбюджет у травні може недоотримати близько 1,5 мільярда - Міндоходів

Середа, 7 травня 2014, 14:20

Держбюджет в травні поточного року може недоотримати близько 1,5 млрд грн планових надходжень від сплати податків та зборів через ситуацію в південно-східних областях.

Про це повідомив перший заступник міністра доходів і зборів Ігор Білоус, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки що надходження в південних і східних областях забезпечувалися відповідно до прогнозів. Проте у зв'язку з останніми подіями ми готуємося до труднощів. За найбільш песимістичного варіанта розвитку подій і повторення "кримського сценарію" бюджет України в травні може недоотримати близько 1,5 млрд гривень", - сказав він.

За його словами, зокрема, від великих платників, що розміщуються на території Донецької, Луганської та Одеської областей, - 900 млн гривень: ГУ в Донецькій області - 319,4 млн гривень, ГУ в Луганській області - 106,4 млн гривень, ГУ в Одеській області - 159,2 млн гривень", - сказав він.

Реклама:

Білоус також назвав питому вагу надходжень до зведеного бюджету країни у 2013 році, зокрема, великих платників: Донецька область - 9,1%, Луганська область - 2,8%, Одеська область - 3,7%., Харківська область - 7,4%.

"Це - дуже суттєвий ризик. Ми залишаємося на постійному зв'язку з керівниками наших підрозділів у цих областях і тримаємо ситуацію під контролем. Наш пріоритет - безпека наших працівників та їхніх сімей", - додав він.

Як повідомлялося, доходи загального фонду держбюджету України в січні-квітні 2014 року становили 106,2 млрд гривень, що на 0,3% перевищує показник щомісячного розпису надходжень на цей період.

Загалом за січень-квітень-2014 до держбюджету надійшло 120,4 млрд гривень, що на 13,5% більше, ніж за відповідний період 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: