Швеція дасть Україні 25 мільйонів євро допомоги

Середа, 2 квітня 2014, 12:02

Швеція готова надати Україні 25 мільйонів євро технічної підтримки у рамках нової Стратегії  співробітництва Швеції у сфері розвитку з країнами Східної Європи.

Про це заявили міністр міжнародного розвитку Швеції Хіллеві Енгстрьом і посол Швеції Андреас фон Бекерат під час зустрічі з віце-прем`єр-міністром України - міністром регіонального розвитку Володимиром Гройсманом, передає прес-служба уряду.

"Вони повідомили про готовність надати Україні 25 млн євро технічної підтримки у рамках нової Стратегії  співробітництва Швеції у сфері розвитку з країнами Східної Європи. Загальна сума допомоги цим країнам на період 2014-2020 років становитиме 500 млн євро", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, технічна допомога буде здійснюватися у напрямках посилення економічної інтеграції з Євросоюзом, встановлення демократичних цінностей і громадянського суспільства, що, зокрема,передбачає боротьбу з корупцією і протидію насильству, а також стосуватиметься питань енергоефективності і охорони навколишнього середовища.

Реклама:

"Дорога до Європейського Союзу супроводжується відповідальними рішеннями. Проведення реформ має бути передусім у сферах, що стосуються верховенства права і захисту прав людини", -заявила міністр Хіллеві Енгстрьом.

Шведська сторона висловила довіру новому уряду України у його прагненні реформування країни.

"Раніше виконання реформ в Україні викликало в нас розчарування, і тому технічна підтримка збоку Швеції була призупинена. Однак сьогодні ми висловлюємо готовність продовжити співробітництво в цьому напрямку", - повідомив посол Андреас фон Бекерат.

У свою чергу Володимир Гройсман зауважив, що успішність реформ у зазначених сферахзалежить від зміни системи управління державою.

"Децентралізація і реформа місцевого самоврядування за європейським типом відіграє ключову роль. Її впровадження дозволить жорстко боротися з корупцією, розвивати громадянське суспільство,що дуже важливо на шляху розвитку України. Усе залежатиме від того, що буде відбуватися на локальному рівні управління", - зазначив Гройсман.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: