У Фірташа проти ліквідації Мінпромполітики

Четвер, 6 березня 2014, 11:44

Федерація роботодавців проти ліквідації Міністерства промислової політики.

Про це повідомляє прес-служба ФРУ, пишуть "Українські новини".

"З ліквідацією Мінпромполітики українська промисловість залишиться без регуляторного органу, який повинен виконувати дуже важливу функцію - здійснювати державну промислову політику. Вкрай важливо не тільки зберегти Міністерство промислової політики, а й посилити його кадрами і функціонально", - заявили у ФРУ.

З проханням зберегти Мінпромполітики до ФРУ вже звернулися роботодавці, які представляють автомобільну, хімічну і легку промисловість, сільськогосподарське машинобудування, а також гірські підприємства та скловиробників.

Реклама:

"Сьогодні вкрай важливим питанням для всіх без винятку промисловців є збереження і захист національних виробників на ринках Митного та Європейського Союзів. Ми бачимо, як на світовому ринку наші партнери жорстко застосовують тарифні та нетарифні бар'єри проти українських експортерів. У зв'язку з цим перед Україною, і промисловцями зокрема, стоять питання, які необхідно терміново вирішувати", - зазначив заступник голови Ради ФРУ Дмитро Олійник.

Серед першочергових питань він назвав усунення технічних бар'єрів в торгівлі з країнами - членами Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан) внаслідок введення нових технічних регламентів, проведення професійного галузевого аналізу та підготовку пропозицій до консультацій в разі підписання угоди про асоціацію з ЄС.

У Федерації роботодавців також відзначають, що в більшості країн світу з розвиненим промисловим потенціалом створені й успішно функціонують міністерства промисловості.

У цих країнах на міністерства промислової політики також покладено функції адміністрування ринкового нагляду, технічного регулювання, торгівлі, науково-технічної, інвестиційної політики.

Внаслідок проведення розпочатої в 2010 році адміністративної реформи в Україні було ліквідовано Міністерство промислової політики, його функції передали іншим відомствам, головним чином, Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

У 2012 році Міністерство промислової політики відновило роботу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: