Visa і MasterСard розблокували картки російського банку

Неділя, 23 березня 2014, 12:09

Міжнародні платіжні системи Visa і Mastercard розблокували карти СМП Банку.

Про це повідомила кредитна організація, пише "ИТАР-ТАСС".

"Відповідне рішення було прийнято платіжною системою Mastercard минулої ночі і вранці - системою Visa. Нині працездатність карт MasterCard повністю відновлена​​, транзакції за картками Visa почнуть проходити протягом декількох годин по мірі налагодження каналів зв'язку та оновленню налаштувань обладнання", - йдеться в прес-релізі.

У банку вважають, що таким чином платіжні системи визнали помилковість своїх дій щодо СМП Банку, карти якого були заблоковані після прийняття США санкцій щодо основних акціонерів компанії.

Реклама:

Після цього власники карток цього банку не могли використовувати їх для оплати товарів і послуг, а також зняття грошей за кордоном.

Видача готівки за картками здійснювалася тільки в касах і банкоматах СМП Банку, а також банкоматах Об'єднаної розрахункової системи.

"Ми раді, що дві найбільші міжнародні платіжні системи почули наші аргументи і змінили своє рішення про блокування, яке не відповідає правовим нормам. Упевнений, що наші клієнти з розумінням поставилися до виниклої ситуації", - заявив президент-голова правління Дмитро Калантирський.

Нагадаємо, у п'ятницю через введених США санкцій міжнародні платіжні системи Visa і Mastercard заблокували свої сервіси для чотирьох російських банків: "Росія" , Собінбанк, ІнвестКапіталБанк і СМП Банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: