"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

VISA і MasterCard заблокували операції по картках двох російських банків

П'ятниця, 21 березня 2014, 11:21

Платіжні системи Visa і MasterCard без попереднього повідомлення заблокували в п'ятницю операції по картах СМП Банку, основними власниками якого є Аркадій і Борис Ротенберги.

Про це йдеться в повідомленні кредитної організації, передають "РИА Новости".

"Всі інші операції, включаючи видачу вкладів та проведення платежів, проводяться в штатному режимі без будь-яких обмежень. Також нам не надходило повідомлень про припинення обслуговування наших кореспондентських рахунків за кордоном або закриття кредитних ліній на нас", - наголошується в прес-релізі банку.

Клієнти можуть без обмежень зняти готівку в банкоматах і касах СМП Банку, а також в більш ніж 23 тисячах банкоматів, що входять до Об'єднаної розрахункової системи. Організація додає, що не володіє будь-якими активами на території США.

Реклама:

"У зв'язку з тим, що санкції були накладені не на банк, а особисто на акціонерів, ми вважаємо дії платіжних систем неправомірними і впевнені, що нам вдасться вирішити виниклі складнощі найближчим часом", - додається в релізі.

Аркадій Ротенберг очолює раду директорів СМП Банку, в якому володіє 38% акцій. Його братові Борису належить аналогічний пакет акцій кредитної організації.

Раніше стало відомо, що платіжні системи Visa і MasterCard перестали надавати послуги з проведення платіжних операцій клієнтам банку "Росія", проти якого напередодні влада США ввела санкції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: