Мінфін не розглядає націоналізацію банку Курченка

Середа, 12 березня 2014, 20:01

Міністерство фінансів не розглядає питання націоналізації "Брокбізнесбанку", в якому введена тимчасова адміністрація, оскільки проблеми в банку виникли не в результаті ситуації на валютному ринку, а як наслідок дій менеджменту банку.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Шлапак в ході круглого столу в Києві, передає УНІАН.

"Я вперше чую про націоналізацію цього банку", - сказав Шлапак.

"У нас в бюджеті грошей на це немає, а будь-які подібні проекти та ініціативи передбачають якісь гроші", - додав він.

Реклама:

Міністр підкреслив, що заходи щодо стабілізації фінансової ситуації в 2008 році, коли на підтримку ряду банків були витрачені кошти з держбюджету, були вимушеними, оскільки обвал національної валюти на 66% фактично призвів до падіння фінансової системи.

"В умовах, коли банк "провалився" не тільки за рахунок курсових коливань, а й через свій менеджмент, проводити його націоналізацію або рекапіталізацію за рахунок державного бюджету, знову переводячи борги на наших дітей і онуків - абсолютний абсурд", - додав Шлапак.

Він зазначив, що стосовно проблемних банків є чітка система виплат вкладникам через Фонд гарантування вкладів, а надалі передбачається пошук і реалізація активів таких банків.

"Спробуємо знайти якісь активи, які можна реалізувати, які вдасться знайти, і віддати кошти людям насамперед, все інше - ліквідація", - сказав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: