Ахметов вимкне росіянам електрику через борги

Четвер, 23 січня 2014, 18:09

"ДТЕК Високовольтні мережі" має намір обмежити енергопостачання ПАТ "Енергомашспецсталь", що входить до складу російського "Атоменергомашу", з 24 січня 2014 року через борги.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК, передає "Інтерфакс-Україна".

"Борг підприємства за електроенергію на 22 січня 2014 року становив 50,2 млн гривень. Персональна відповідальність за наслідки, пов'язані з обмеженням постачання електроенергії, покладається на керівництво заводу-неплатника", - зазначено в повідомленні.

ДТЕК уже попереджав "Енергомашспецсталь" про обмеження енергопостачання 23 жовтня 2013 року, тоді сторонам вдалося домовитися про оплату поточного споживання і частини боргу у розмірі 17,9 млн гривень у грудні 2013 року.

Реклама:

"Проте в 2013 році керівництво машинобудівного підприємства свої обіцянки повністю не виконало. Було сплачено тільки поточне електроспоживання за грудень і всього 4,3 млн грн в рахунок боргу", - відзначають в ДТЕК.

Як повідомлялося, "Енергомашспецсталь" - найбільший український виробник спеціальних литих і кованих виробів індивідуального і дрібносерійного виробництва для металургії, суднобудування, енергетики та загального машинобудування, з 2010 року входить до машинобудівного дивізіону "Росатому".

АТ "Атоменергомаш" - одна з провідних російських енергомашинобудівних компаній - постачальник комплексних рішень для атомної, теплової енергетики, газової та нафтохімічної промисловості. Об'єднує близько 30 великих виробничих, науково-дослідних, інжинірингових підприємств на території РФ і за кордоном.

"ДТЕК Високовольтні мережі" експлуатує розташовані на території Донецької та Дніпропетровської областей електричні мережі протяжністю близько 2,6 тисяч км.

Компанія входить в холдинг "ДТЕК", який управляє енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: