Страхову компанію Пінчука позбавили ліцензії в Росії

П'ятниця, 15 листопада 2013, 19:11

Служба банку Росії з фінансових ринків вирішила відкликати ліцензію у страхової компанії "Росія, що належить бізнесменові Віктору Пінчуку і входить до топ-15 російських страховиків ОСАЦВ.

Про це йдеться в повідомленні відомства , передає "Прайм".

"Рішення прийнято у зв'язку з неусуненням ВСАТ "Росія" у встановлений термін порушень, що були підставою для зупинення дії ліцензії", - йдеться в повідомленні.

За інформацією видання, наприкінці жовтня служба призупинила ліцензію у страховика. Тоді цей крок відомство пояснило невиконанням розпорядження ФСФР і результатами моніторингу ситуації з неврегульованими збитками. У компанії була введена тимчасова адміністрація строком на шість місяців.

Реклама:

Російський союз автостраховиків (РСА) оцінює обсяг зобов'язань компанії перед клієнтами в рамках ОСАЦВ в рекордні 1,6-2,3 мільярда рублів. Відповідно до закону про "обов'язкову автоцивілку", вимоги потерпілих про компенсаційні виплати задовольняються РСА за рахунок коштів гарантійного фонду.

Відповідно до закону про банкрутство, тимчасова адміністрація виявляє кредиторів страховика і розмір їх вимог за грошовими зобов'язаннями.

Вимоги про виконання зобов'язань ВСАТ "Росія" перед застрахованими, в тому числі, щодо здійснення виплат за іншими договорами страхування, необхідно направляти тимчасовій адміністрації "Росії", уточнює служба банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: