JP Morgan виплатить 5,1 мільярда іпотечним агентствам

Понеділок, 28 жовтня 2013, 09:56

JP Morgan Chase виплатить іпотечним агентствам Fannie Mae і Freddie Mac 5,1 мільярда доларів.

Про це пишуть "Вести Економіка".

Американський банк JP Morgan Chase і Федеральне агентство з фінансування житла досягли угоди щодо суми штрафу. Агентство звинувачувало банк в навмисному заниженні рівня ризиків за іпотечними облігаціями, які згодом були і реалізовані іпотечним агентствам Fannie Mae і Freddie Mac.

Згідно з досягнутою угодою банк виплатить 2,74 млрд доларів Freddie Mac і 1,26 млрд доларів Fannie Mae.

Реклама:

Таким чином, будуть остаточно врегульовані всі претензії регуляторів США щодо угод між банком та іпотечними агентствами в період з 2005 по 2007 роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що банк JPMorgan Chase&Co. заплатить рекордну суму в 13 млрд доларів владі США для припинення розслідування щодо махінацій, пов'язаних з продажем іпотечних облігацій до 2008 року.

Минулого місяця повідомлялося, що міністерство юстиції і JPMorgan домовилися про суму в 11 млрд доларів. Угода, яка не є остаточною, включає в себе виплати споживачам у розмірі 4 млрд доларів, а також 9 млрд доларів у вигляді інших платежів і штрафів.

З цих 9 млрд доларів близько 4 млрд доларів буде направлено для врегулювання претензій з боку Федерального агентства з фінансування житла, пов'язаних з наданням невірної інформації при продажу іпотечних цінних паперів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: