Банк JPMorgan виплатить США 13 мільярдів за припинення розслідувань

Неділя, 20 жовтня 2013, 11:24

Фінансова корпорація JPMorgan Chase виплатить владі США 13 мільярдів доларів в обмін на припинення розслідувань, пов'язаних з її діяльністю.

Про це пише "Лента.ру " з посиланням на Reuters.

Відповідна угода була досягнута керівництвом JPMorgan Chase і Мін'юстом США, заявили джерела у фінансових колах , близькі до переговорів. Йдеться про найбільшу компенсацію , яку влада США коли-небудь отримували від однієї компанії, вказали вони.

За умовами угоди, розповіли співрозмовники агентства, JPMorgan Chase не звільняється від можливої ​​кримінальної відповідальності. Саме цей пункт, додали вони, викликав найбільші труднощі при переговорах.

Реклама:

Домовитися сторонам вдалося лише в ході проведеної в ніч на 19 жовтня телефонної розмови між генпрокурором США Еріком Холдером і главою JPMorgan Chase Джеймі Даймон.

18 жовтня, нагадує Reuters, з'явилися неофіційні повідомлення про те, що JPMorgan Chase погодився виплатити 4 мільярди доларів в рамках врегулювання претензій Федерального агентства житлового фінансування (Federal Housing Finance Agency ). За даними агентства, ця домовленість є частиною угоди, укладеної JPMorgan Chase з Мін'юстом США.

Офіційно і фінансова корпорація , і міністерство юстиції США поки повідомлення про досягнення домовленості не коментують.

Раніше повідомлялося, що JPMorgan Chase і Мін'юст США намагаються розробити умови угоди, яка дозволить закрити всю серію розслідувань діяльності банківської корпорації, що ведуться як на федеральному рівні, так і на рівні штату. Розслідування стосуються, в першу чергу, діяльності JPMorgan Chase перед кризою іпотечного ринку США, що почалася в 2007 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: