У Фірташа спростовують зупинку "Кримського титану"

Середа, 2 жовтня 2013, 15:18

Чутки про зупинку ПрАТ "Кримський титан" не відповідають дійсності, зупинений на ремонт лише один цех амофосу, на який припадає вкрай незначна частка продукції підприємства.

Про це повідомили в прес-службі Group DF в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"На "Кримському титані" виробництво двоокису титану працює вище планових показників. Ми нарощуємо обсяги виробництва", - зазначили в прес-службі.

Коментуючи зупинку на ремонт цеху амофосу, в Group DF основною причиною назвали дуже великі обсяги дешевого імпорту мінеральних добрив з Росії та Білорусії.

Реклама:

"Російські та білоруські виробники мають доступ до дешевої сировини для виробництва фосфорних добрив: калію, фосфору і газу і тому займають від 70% до 95 % українського ринку в останні роки. На жаль, потужності з виробництва фосфорних добрив в Україні зберегли тільки три з дев'яти українських підприємств: "Кримський титан", "Сумихімпром" і "ДЗМД". Інші підприємства вже порізані на металобрухт", - прокоментували ситуацію в прес-службі.

"Кримський титан" - провідний у Східній Європі виробник діоксиду титану. Контрольним пакетом підприємства володіє держава, 50% "мінус" 1 акція належить структурам Фірташа, чиї активи об'єднані в Group DF.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: