Уряд шукає майданчики для розміщення гривневих облігацій

Середа, 2 жовтня 2013, 09:43

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) приступила до реалізації закону, що дозволяє міжнародним фінансовим організаціям (МФО) випускати гривневі облігації.

У вівторок комісія оприлюднила проект положення, яким планується встановити порядок проведення конкурсу з відбору фондових бірж для розміщення таких цінних паперів, а також вимоги до організаторів торгів, пише "Комерсант-Україна".

Виходячи з документу, конкурсна комісія у складі семи осіб при прийнятті рішення буде спиратися на три ключових показники: кількість цінних паперів у біржовому списку, обсяг торгів, а також кількість укладених та виконаних угод за останній квартал.

На рішення також будуть впливати число членів біржі і середньомісячна кількість емітентів, з цінними паперами яких укладалися угоди і за якими розраховувався біржовий курс.

Реклама:

Конкурс буде проводитися не частіше, ніж раз на рік, але у випадку подачі двох і більше заявок може бути призначений позачерговий відбір майданчика.

Як відомо, влітку Верховна рада внесла поправки до закону "Про цінні папери та фондовий ринок", дозволивши МФО емісію гривневих облігацій для кредитування різних проектів. Планується, що термін обігу паперів становитиме 2-5 років, обсяг - 800 млн гривень на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: