Присяжнюк підвищив прогноз врожаю "борщового набору"

Вівторок, 17 вересня 2013, 12:38

Міністерство аграрної політики та продовольства прогнозує урожай овочів в 2013 році на рівні 10,4 млн тонн, що на 1 млн тонн більше порівняно з попередньою оцінкою.

Про це повідомив в інтерв'ю "Урядовий кур'єр" міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується овочів так званого борщового набору, то він очікується на рівні 10,4 млн тонн, тоді як споживається в середньому 7,4 млн тонн", - сказав Присяжнюк.

За його словами, урожай картоплі в країні цього року складе близько 23 млн тонн, ємності картоплесховищ розраховані на 1 млн тонн.

Реклама:

Як повідомлялося з посиланням на Держстат, урожай картоплі в країні в 2012 році зменшився порівняно з 2011 роком на 4,1% і становив 23,25 млн тонн, овочів було зібрано на 1,8% більше - 10 млн тонн.

Нагадаємо, овочі борщового набору і картопля станом на кінець першого тижня вересня коштували на 54,6% більше, ніж у цей же час у 2012 році.

Раніше міністр Мінагропроду Микола Присяжнюк заявив, що молоді овочі борщового набору на оптових ринках на чверть дешевші, ніж у супермаркетах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: