Влада хоче, щоб всі таксисти працювали за єдиним стандартом

Вівторок, 13 серпня 2013, 17:51

Мінінфраструктури відповідно до проекту закону "Про перевезення на таксі" має намір протягом 3-5 років привести всі міські служби таксі до єдиного стандарту.

Про це заявив на прес-конференції перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко, передає УНІАН.

"Ми б хотіли бачити в одному місті автомобілі одного типу і кольору, обладнані системою безготівкової оплати і таксометром", - сказав він.

Крім того, за словами Єфименко, кожен таксист повинен буде мати ліцензійну картку. У перший рік дії закону ліцензійні карти будуть видаватися безкоштовно, в другий рік їх вартість буде еквівалентна одній мінімальній зарплаті.

Реклама:

"Через три роки ми плануємо довести вартість ліцензії у великих містах, таких як Київ, Дніпропетровськ, Донецьк, до 10, а потім і до 50 мінімальних заробітних плат", - сказав Єфименко.

Він також зазначив, що у разі відсутності у перевізника ліцензії він вважатиметься нелегальним. "При цьому в законопроекті за перше порушення передбачено штраф, розмір якого зараз узгоджується, а також платна конфіскація транспортного засобу за друге порушення", - зазначив Єфименко.

Разом з тим, за словами першого заступника міністра, право контролю за перевезеннями на таксі буде передано місцевим органам влади та державтоінспекції (ДАІ).

Як відомо, Мінінфраструктури розробило проект закону "Про перевезення на таксі" з метою організації якісних і безпечних перевезень і забезпечення прозорої діяльності таксистів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: