У Козака схвалили положення для проведення концесійних конкурсів

Вівторок, 9 липня 2013, 16:03

Спираючись на чинні нормативно-правові документи Мінінфраструктури розробило та затвердило "Положення про конкурсну комісію з проведення концесійних конкурсів".

Прийняття цього документа дозволить підприємствам морської галузі розпочати роботу із залучення приватних інвесторів для впровадження наступного етапу морської реформи в Україні, йдеться у повідомленні міністерства.

У відомстві зазначили, що положенням про конкурсну комісію визначається порядок створення, повноваження та порядок роботи конкурсної комісії з проведення концесійного конкурсу, в якому концесієдавцем є Мінінфраструктури, що уповноважене Кабміном на укладення концесійного договору.

"Одним з завдань конкурсної комісії є забезпечення рівних умов для учасників конкурсу. Для забезпечення цієї умови положенням передбачено, що до складу конкурсної комісії має входити не менше п’яти осіб, а саме: представники Мінінфраструктури, місцевої влади, органів, уповноважених управляти відповідним держмайном, Мінекономрозвитку та Держземагентство", - заявив міністр інфраструктури Володимир Козак.

Реклама:

За його словами, до складу комісії можуть входити експерти та представники профспілок.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури пропонує передавати порти в концесію "для їх розвитку та залучення інвесторів".

27 червня 2012 року набув чинності закон "Про морські порти", який передбачає концесію та інші схеми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: