ЄС збирається скасувати програми щодо обміну даними з США

Субота, 6 липня 2013, 15:49

У світлі скандалу з прослуховуванням електронних комунікацій Європарламент проголосував за резолюцію, яка санкціонує початок розслідування фактів тотальної прослушки європейців агентством національної безпеки США.

Як повідомляє "Xakep.ru", за підсумками голосування, 483 депутати підтримали резолюцію, 98 проголосували проти і 65 утрималися.

Резолюція також санкціонує перегляд європейських законів і програм стеження, які можуть порушувати "фундаментальні права громадян ЄС на приватність і захист даних" і європейські "суверенітет і юрисдикцію".

Міністр внутрішніх справ Німеччини нещодавно офіційно заявив, що якщо громадяни бояться прослуховування, то їм краще не користуватися американськими сервісами.

Реклама:

Крім того, резолюція передбачає розгляд можливості припинення обміну інформацією між Євросоюзом і США по ряду програм, у тому числі з пасажирських авіаквитків (програма PNR: Passenger Name Record) і з фінансових транзакцій (програма TFTP: Terrorist Finance Tracking Program).

Безумовно, скасування програми TFTP стане серйозним ударом для американської Податкової служби, тому що завдяки обміну інформацією про банківські рахунки вона дізнавалася про американських громадян, які зберігають гроші в європейських банках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: