Звинувачення екс-голови банку "Таврика" передали до суду

Четвер, 4 липня 2013, 19:24

СБУ передала до суду звинувачення екс-голови банку "Таврика" в завданні збитків державі на понад 200 мільярдів гривень.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Головним слідчим управлінням СБ у червні 2013 року завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього голови правління ПАТ "Банк "Таврика" у вчиненні службової недбалості, що спричинила заподіяння матеріальних збитків державі на суму понад 200 млн гривень", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що кримінальне провадження за цим епізодом із затвердженим Генеральною прокуратурою України обвинувальним актом скеровано до суду.

Реклама:

"Досудове слідство за епізодом вчинення колишнім власником ПАТ "Банк "Таврика" протиправних дій, що призвели до завдання збитків державі в особливо великих розмірах, триває", - повідомили у СБУ.

Як повідомлялося, правління Нацбанку 20 грудня 2012 року прийняло рішення про віднесення банку "Таврика" до категорії неплатоспроможних.

Наслідком прийняття цього рішення стало призначення Фондом гарантування вкладів фізосіб тимчасової адміністрації, що було зроблено з метою вжиття заходів, спрямованих на врегулювання діяльності банку.

Як відомо, Нацбанк в кінці листопада 2012 року заблокував у банку "Таврика" 3 мільярди депозитів.

Акціонером банку, який прямо і побічно володіє 10% і більше статутного капіталу банку на кінець звітного 2011 року був Анатолій Кобець.

Разом з тим, за даними ЗМІ, фактичним власником фінустанови є Сергій Цюпко - власник "Київського ювелірного заводу": в 2000 році став одним з акціонерів банку, в 2001-2002 роках очолив наглядову раду АБ "Таврика".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: