Арбузов "підганяє" Януковича з підписанням податкової конвенції

Понеділок, 15 липня 2013, 12:17

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов сподівається на якнайшвидше підписання Віктором Януковичем закону про ратифікацію конвенції з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.

Про це Арбузов повідомив в ефірі телеканалу ICTV увечері 14 липня, передають "Українські новини".

"Закон прийнятий в обох читаннях, ми чекаємо підписання у президента. Як тільки він буде підписаний, і будуть відпрацьовані необхідні умови в Кабінеті міністрів, документ почне працювати. Я думаю, це відбудеться через місяць", - сказав перший віце-прем'єр.

Він висловив переконання, що реалізація закону принесе значні надходження до держбюджету.

Реклама:

"Це мільйони податків, які були виведені, не сплачені через те, що не було прозорості. В результаті в країні залишаться мільйонні податки", - сказав Арбузов.

Відповідно до прийнятого закону, дивіденди, які сплачуються компанією-резидентом договірної держави резиденту другої договірної держави, можуть оподатковуватись у цій державі.

Нагадаємо, 4 липня Рада прийняла в цілому урядовий законопроект № 0024, що передбачає ратифікацію конвенції з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування.

Як відомо, у І кварталі 2013 року в економіку України іноземними інвесторами з Кіпру було вкладено 17,692 мільярдів доларів прямих інвестицій.

При цьому прямі інвестиції з України здійснено до 49 країн світу на суму 6,5 мільярдів доларів, переважна їхня частка спрямована до Кіпру (89,2%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: