"Нафтогаз" вiдкрив перше власне нафтове родовище

Четвер, 11 липня 2013, 16:04

Наприкінці 2011 року НАК "Нафтогаз України" отримала спецдозвіл (ліцензію) на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням нафти і газу на Будищансько-Чутівському родовищі.

Протягом 2012 року компанією було виконано комплекс геолого-геофізичних досліджень, а у третьому кварталі 2012 року на тендерних засадах розпочато буріння свердловини №110 Руновщинська, йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

"Було відкрито нафтове родовище - одне з найбільших в Україні за останні п'ятнадцять років. Під час випробування відкладів верхнього карбону в свердловині №110 Руновщинська отримано приплив нафти дебитом 106,8 кубометрів на добу. За оперативною оцінкою мінімальні ресурси нафти родовища становлять біля 12,8 млн тонн", - сказано у повідомленні.

Заступник голови правління компанії Олександр Кацуба заявив, що "Нафтогаз" докладає значних зусиль для збільшення власного видобутку нафти та газу.

Реклама:

"Наразі ми продовжуємо буріння свердловин на Будищансько-Чутівській ділянці, де свердловиною №100 Руновщинська вже відкрито газове родовище, а свердловиною №101 Руновщинська відкрито новий поклад газу", - повідомив Кацуба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: