Китайський банк визнаний найуспішнішим у світі

Понеділок, 1 липня 2013, 16:57

Китайський банк ICBC вперше був визнаний найуспішнішим у світі згідно з рейтингом The Banker.

Про це пише "Лента.ру".

Зокрема, він виявився самою надійною кредитною установою, маючи найбільший обсяг основного капіталу (капіталу першого рівня) в світі (160,6 мільярда доларів).

ICBC змінив на лідируючій позиції Bank of America. У трійці також присутній ще одна американська організація - JP Morgan Chase.

Реклама:

У цілому в десятку найсильніших банків світу увійшли по чотири представники Китаю та США, а також по одному банку з Японії і Великобританії.

Найгірші показники в світі демонструють банки з Іспанії, яка переживає найгострішу фінансову кризу. У минулому році загальний обсяг чистих збитків іспанських кредитних організацій склав 73 мільярда доларів, або 5% ВВП.

Показники прибутку банків усього світу повернулися на докризові рівні. У теж час віддача на одиницю капіталу знизилася: при рівному з 2007 роком об'ємом чистих доходів банки змушені тримати вдвічі більше капіталу.

Російські банки виявилися далекими від лідерів рейтингу за показниками капіталу першого рівня. Сбербанк розташовується на 34-й позиції, ВТБ - на 70-й, а Газпромбанк - на 125-й. У той же час відзначається, що кредитні організації з Росії є лідерами в регіоні Центральної та Східної Європи як за своїми розмірами, так і за результатами діяльності.

У топ-10 найбільших кредитних установ регіону розташовується 6 банків з Росії, і по одному з Польщі, Угорщини, України та Казахстану, причому російські банки утримують перші чотири позиції. За показниками доходу з капіталу в регіональній першій п'ятірці чотири банки з Росії ("Російський Стандарт", Ощадбанк, Росевробанк і "Альфа-банк").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: