Китай зіткнувся з дефіцитом товарів із зображенням талісмана Олімпіади – збільшить поставки

Понеділок, 7 лютого 2022, 09:25
 
getty images

Китай збільшить поставки товарів із зображенням талісмана зимової Олімпіади 2022 року панди Бін Дунь Дунь після повідомлень про дефіцит у магазинах Пекіна.

Про це заявив представник оргкомітету ОІ Чжао Вейдун, пише Reuters.

"Ми приділяємо пильну увагу цій проблемі. Ми координуємо (із заводами) збільшення постачання Бін Дунь Дунь", - цитує агентство його заяву.

Вейдун пояснив дефіцит товарів із зображенням олімпійської панди частково тим, що виробничі підприємства закрилися на китайський Новий рік, який співпав із відкриттям Олімпійських ігор.

Реклама:

Перед цим Reuters повідомило, що івечері 4 лютого, через кілька годин після відкриття зимової Олімпіади, біля флагманського магазину Ігор у центрі Пекіна вишикувалася, попри холод, черга з бажаючих купити товари із зображенням талісмана.

До 14:00 наступного дня всі сувеніри у вигляді панди у прозорому комбінезоні з льоду були розпродані.

"Ми продаємо їх уже рік, і все було тихо. Потім раптово, вчора і особливо сьогодні, звідкись з'явилися натовпи та розкупили весь річний запас", - розповів агентству охоронець магазину.

Агентство додає, що гасло "Одна Бін Дунь Дунь у кожній родині" стало четвертою за популярністю темою в китайській соцмережі Weibo - за добу кількість переглядів досягла 10,38 млн.

За оцінкою аналітиків Shanxi Securities, загальний дохід від продажу ліцензійної продукції в дні Олімпіади-2022 у Пекіні може сягнути 2,5 млрд юанів (394,80 млн дол).

Нагадаємо:

Попри офіціний бюджет Олімпіади-2022 в 3,9 млрд доларів, насправді Китай міг витрати на організацію Ігор у 10 разів більше - щонайменше 39,5 млрд доларів.

Про економіку Олімпіад та підготовку Китаю до Ігор-2022 читайте більше у статті Олексія Павлиша і Богдана Мірошниченка: Економіки там немає. Навіщо Китаю Зимова Олімпіада і чому нервують спонсори

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: