"Нафтогаз" через суд вимагає у компанії Ахметова 422 мільйони

П'ятниця, 7 червня 2013, 12:06

"Нафтогаз" вимагає від "Київенерго" виплатити заборгованість за договором купівлі-продажу природного газу від 30 вересня 2011 року.

Про це йдеться в постанові, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, пише "УНІАН".

Як повідомляється, "Нафтогаз" вимагає в судовому порядку від "Київенерго", основним акціонером якої є найбільший приватний енергохолдинг ДТЕК, підконтрольний бізнесменові Рінату Ахметову, повернення 422,7 млн гривень.

Згідно з документом, "Нафтогаз" 4 червня подав позов до Вищого господарського суду.

Реклама:

"Розгляд справи призначено на 11 червня 2013 року. Позов оформлений у вигляді касаційної скарги на постанову Київського апеляційного господарського суду від 6 лютого 2013", - йдеться в повідомленні.

Суд визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Нагадаємо, в квітні "Нафтогаз" подав позов до госпсуду Києва, вимагаючи від своєї дочірньої компанії "Газ України" повернення 1,6 млрд гривень.

Наприкінці березня 2013 року "Нафтогаз" подав сім позовів до госпсуду Києва, вимагаючи від своєї дочірньої компанії "Газ України" повернення 7,7 млрд гривень.

У березні 2013 року "Нафтогаз" подав позов до госпсуду Києва, вимагаючи від компанії "Укртрансгаз", що є оператором вітчизняної газотранспортної системи, повернення 5,145 млрд гривень.

На початку квітня 2013 міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький пообіцяв особисто розібратися з судовими позовами "Нафтогаз України" до своїх дочірнім компаніям "Укртрансгаз" і "Газ України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: