Ставицький хоче виділити на вуглепром додатково 10,5 мільярда

Вівторок, 4 червня 2013, 16:47

Міненерговугілля готує зміни до держбюджету-2013, щоб збільшити держпідтримку для вугільних підприємств на 10,5 млрд гривень.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, йдеться у повідомленні Луганської облдержадміністрації.

"Вугільна галузь є ключовою для забезпечення енергетичної безпеки нашої країни", - заявив міністр.

Він повідомив, що в 2013 році держбюджет виділив на вугледобувні підприємства 9,7 млрд гривень, але більша частина цих коштів - 5,6 млрд гривень - нині вже освоєна.

Реклама:

"У цьому зв'язку міністерство готує пропозиції щодо внесення змін до держбюджету-2013, щоб збільшити держпідтримку за діючими держпрограмами ще на 10,5 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра, ці кошти передбачається направити, в першу чергу, на посилення техніки безпеки праці гірників, зміцнення гірничорятувальних служб, відшкодування собівартості вуглевидобутку та вирішення найбільш гострих соціальних проблем вугільників.

Як повідомлялося, збитки державних вуглевидобувних підприємств вiд виробництва вугiльної товарної продукцiї в сiчнi-квiтнi 2013 року становили 4,780 млрд гривень, що на 41,8% бiльше, нiж за аналогiчний перiод 2012 року.

Нагадаємо, нещодавно уряд затвердив порядок проведення аукціонів та конкурсів з продажу майнових комплексів, пакетів акцій вугледобувних підприємств.

Як писала "Економічна правда", бізнес-група сина президента Олександра Януковича націлилась на приватизацію цілої низки шахт за одну гривню.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: