Азаров схвалив порядок приватизації шахт

Середа, 10 квітня 2013, 15:59

Уряд затвердив порядок проведення аукціонів та конкурсів з продажу майнових комплексів, пакетів акцій вугледобувних підприємств.

Про це йдеться у постанові Кабміну №238 від 8 квітня 2013 року.

"Затвердити порядок проведення аукціону та інвестиційного конкурсу з продажу єдиних майнових комплексів, пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі акціонерних товариств, утворених у процесі приватизації чи корпоратизації державних вугледобувних підприємств", - сказано у постанові.

У документі сказано, що для участі в інвестиційному конкурсі потенційні інвестори повинні направити на розгляд до Міненерговугілля інвестиційний проект об'єкта приватизації.

Реклама:

У додатку до документу зазначається, укладення договору купівлі-продажу єдиного майнового комплексу, пакета акцій між переможцем аукціону, інвестиційного конкурсу та держорганом приватизації здійснюється на підставі затвердженого Фондом держмайна примірного договору купівлі-продажу у визначеному законодавством порядку.

Нещодавно Кабмін переніс початок корпоратизації вуглевидобувних держпідприємств з 2013 року на 2014 рік.

Як повідомлялося, у Мінфіні нещодавно заявили, що приватизація шахт заощадить державі мільярди.

Нагадаємо, 22 червня 2012 року голова Фонду держмайна Олександр Рябченко заявив, що приватизація вуглевидобувних підприємств буде проходити "за новою для України процедурою".

Збиткові шахти продадуть за символічну ціну - 1 гривню, а змагання між покупцями буде полягати у тому, хто більше вкладе в розвиток підприємств.

Як писала "Економічна правда", бізнес-група сина президента Олександра Януковича націлилась на приватизацію цілої низки шахт за одну гривню.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: