Світовий банк закликали припинити видання рейтингу Doing Business

Вівторок, 25 червня 2013, 10:56

Незалежна комісія експертів, яку Світовий банк попросив дослідити адекватність щорічного рейтингу Doing Business, закликала відмовитися від його складання.

Про це йдеться на сайті, присвяченому роботі комісії, передає "Лента.ру".

Як повідомляється, експерти дійшли висновку, що поліпшення рейтингу країн часто залежало від якихось незначних змін, а деякі з оцінок були суб'єктивними.

У дослідженні наголошується, що спочатку Doing Business замислювався як виключно науковий проект, який потрібен для того, щоб інформувати уряд про ситуацію з бізнесом у країні, але не впливати на його діяльність.

Реклама:

Крім того, експерти прийшли до висновку, що якби багато країн думали насамперед про те, як поліпшити положення в рейтингу, це мало б лише непряме відношення до поліпшення умов для ведення бізнесу.

Як зазначає Bloomberg, керівник експертної групи Тревор Мануель закликав Світовий банк розробити більш адекватну методологію і почати публікацію дослідження під новою назвою.

Зокрема, як передає Fox News, мова може йти про те, щоб відмовитися від єдиного рейтингу і оцінювати країни за великою кількістю критеріїв. У той же час у самому Світовому банку заявили, що продовжать випускати Doing Business.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду заявив, що окремим напрямком роботи уряду повинна бутиспівпраця з міжнародними рейтинговими агентствами.

Нагадаємо, що зараз Україна в рейтингу Doing Business займає 137 місце, поліпшивши свій показник за 2011-2012 рік на 15 позицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: