"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров збирається працювати з рейтинговими агентствами

Середа, 12 червня 2013, 10:39

Окремим напрямком роботи уряду повинна бути співпраця з міжнародними рейтинговими агентствами.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду.

Він зазначив, що міжнародні інвестори орієнтуються на оцінки міжнародних рейтингових аналітичних центрів.

"Тому робота з міжнародними рейтинговими агентствами, аналітичними центрами і авторитетними експертами світового рівня повинна бути окремим, постійним напрямком роботи. Наше завдання - оперативно і повно інформувати про ті перетворення, які відбуваються в країні та добиватися об`єктивних оцінок інвестиційного клімату в Україні", - сказав Азаров.

Реклама:

За його словами, згідно із даними Держстату, в першому кварталі 2013 року в економіку України іноземні інвестори вклали майже 1,6 млрд доларів, що на 76% більше, ніж у першому кварталі 2012 року.

"При цьому загальна сума іноземних інвестицій на 1 квітня 2013 року становила біля 56 млрд доларів або 1,227 тис доларів на душу населення. Це, очевидно, мало для такої великої країни, як наша. Це, очевидно, недостатньо для масштабної модернізації нашої економіки", - підсумував прем'єр.

Як повідомлялося, нещодавно заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчинсон заявив, що відсутність впевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в Україну.

Незважаючи на те, що Україна поліпшила в рейтингу Doing Business-2013 свою позицію на 15 пунктів, укладач рейтингу - IFC - також розділяє побоювання ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: