Агрохолдинг Веревського завершив квартал з мільйонними збитками

П'ятниця, 31 травня 2013, 12:34

Агрохолдинг "Кернел" бізнесмена Андрія Веревського завершив І квартал 2013 року з чистим збитком 4,97 млн доларів в порівнянні з чистим прибутком 33,8 млн доларів за аналогічний період 2012 року.

Про це йдеться у фінансовому звіті холдингу, передає "Інтерфакс-Україна".

Виручка холдингу в січні-березні 2013 року знизилася на 0,2% - до 597,9 млн доларів, EBITDA (аналітичний показник, що дорівнює обсягу прибутку до вирахування витрат за відсотками, сплати податків та амортизаційних відрахувань) - на 30%, до 43,8 млн доларів.

У "Кернелі" відзначили, що зниження фінансових показників пов'язане зі скороченням продажів масла (діючі контракти припускають його постачання в четвертому кварталі поточного фінроку), а також з погіршенням рентабельності в цьому сегменті.

Реклама:

У той же час, згідно зі звітом, виручка холдингу в першому кварталі істотно не змінилася в порівнянні з показником минулого року завдяки зростанню цін на зерно і збільшенню поставок соняшникового шроту.

Нагадаємо, нещодавно "Кернел" закрив операцію з продажу "Чортківського цукрового заводу" (Тернопільська обл.) польській компанії Pfeifer & Langen Inwestycje Sp. z o.o.

Як відомо, "Кернел" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляє цукор, соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олії й зернових, надає послуги зі зберігання зернових та олійних культур на елеваторах.

Як повідомлялося, нещодавно Веревський зі статками у 1 млрд доларів посів 1342 позицію у американському рейтингу Forbes.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: