Регіонал хоче змінити процедуру митного оформлення товарів

Середа, 22 травня 2013, 09:28

У Раді зареєстровано законопроект № 2061а, яким пропонується вирішити одну з ключових проблем імпортерів - визначення митної вартості товарів з метою оподаткування.

Автором законопроекту виступив голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник (ПР), пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, конфлікт інтересів виникає через те, що митники прагнуть завищити митну вартість товару, спираючись на дані по ідентичні і аналогічні товари, а імпортери - занизити, зокрема, шляхом підробки документів.

"Імпортер, як і колись, буде самостійно вибирати метод визначення митної вартості та надавати вичерпний пакет документів. При цьому в Митному кодексі вкажуть чіткий перелік причин для перевірки товару", - йдеться в документі.                                                    

Реклама:

Термін перевірки займе 15 робочих днів з правом продовження не більше ніж на 10 днів.

Додаткова перевірка, за підсумками якої може бути відкоригована митна вартість товарів, може пройти протягом 360 днів після митного оформлення, пише видання.

Інформація баз даних митної вартості ввезених ідентичних та аналогічних товарів незабаром перестане бути підставою для відмови у митному оформленні товарів за контрактною ціною, заявленої декларантом.

Митники зможуть проводити документальні невиїзні перевірки правильності визначення митної вартості та коригувати її після оформлення товару і, можливо, навіть після його реалізації на внутрішньому ринку.

До того ж інформація від іноземних митників, отримана протягом року після звернення, теж може стати підставою для перегляду митної вартості товару.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: