Влада обіцяє зайнятися розвитком IT-галузі

Субота, 6 квітня 2013, 10:42

В Україні буде розроблено державну програму розвитку IT-галузі.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко під час наради з питань підготовки IT-спеціалістів, йдеться у повідомленні прес-служби віце-прем’єра.

За його словами, фахівців з інформаційних технологій необхідно підтримувати в першу чергу, оскільки серед тисяч програмістів є 1-2% тих, хто може створювати дійсно креативний конкурентоспроможний продукт.

Він зазначив, що завдання уряду - створення передумов для того, щоб в країні розвивалася вся галузь в цілому, з поступовим виходом на створення власного продукту.

Реклама:

"В Україні буде розроблено державну програму розвитку IT-галузі. Вона повинна бути комплексною, взаємопов’язаною і враховувати роль регіонів, оскільки на їх рівні теж можливо багато зробити. Харків у цьому плані є гарним прикладом та займає, можливо, одне з перших місць в країні. Необхідно розповсюджувати по всім регіонам досвід таких міст, як Харків, Львів, Київ", - зазначив Грищенко.

Як повідомлялося, в листопаді 2012 року президент Віктор Янукович схвалив податкові пільги для IT-бізнесу.

Нагадаємо, на початку липня 2012 року депутати погодилися внести правки президента до закону №9744.

Основні зміни стосуються порядку скасування ПДВ, 5%-го прибуткового податку для фізосіб і скасування обов'язкових висновків про вид діяльності, який компаніям потрібно одержувати в Держінформнауці.

В кінці липня президент підписав цей закон.

Таким чином, з пільг залишилися відміна ПДВ і 5%-вий податок на прибуток підприємств з 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: