Янукович схвалив податкові пільги для IT-бізнесу

П'ятниця, 2 листопада 2012, 16:10

Президент Віктор Янукович підписав закон №5450-VI "Про держпідтримку розвитку індустрії програмної продукції".

Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

Закон був прийнятий парламентом 16 жовтня з поправками президента і він разом з проектом закону №9744 формує пакет законопроектів про пільговий режим для IT-галузі.

Цей закон встановлює загальні принципи роботи IT-індустрії, а проект № 9744 - спеціальні ставки податків, які будуть діяти для таких підприємств, принципи роботи реєстру компаній, яким надаються пільги.

Реклама:

Головне зауваження президента стосувалося пункту про запровадження на 10 років (з 1 січня 2013 року до 31 грудня 22 року) пільгової ставки єдиного внеску на соцстрахування для суб'єктів IT-індустрії.

Президент запропонував відмовитися від цього пункту, враховуючи потенційні збитки Пенсійного фонду та обмеження прав громадян на соцзахист.

Нагадаємо, на початку липня депутати погодилися внести правки президента Віктора Януковича до закону №9744.

Основні зміни стосуються порядку скасування ПДВ, 5%-го прибуткового податку для фізосіб і скасування обов'язкових висновків про вид діяльності, який компаніям потрібно одержувати в Держінформнауці.

В кінці липня президент підписав цей закон.

Таким чином, з пільг залишилися відміна ПДВ і 5%-вий податок на прибуток підприємств з 2013 року.

24 травня парламент проголосував за обидва законопроекти, які вводять спеціальний податковий режим для компаній української IT-галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: