Ціни на овочі "борщового набіру" стали стабільними

Четвер, 25 квітня 2013, 15:12

Період стрімкого подорожчання овочів борщового набору та картоплі в Україні змінився стійкою стабільністю цін на цьому тижні.

В західних і південних регіонах ціни на буряк, картоплю і капусту на цьому тижні знову почали знижуватися, передає "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

За даними видання, оптові компанії вважають, що українські фермери переоцінюють свої можливості і саме це зараз працює проти них самих.

Покупці кажуть, що на даний момент зростання цін можливе тільки за умови високої якості продукції і стабільних її продажів на експорт.

Реклама:

Однак на сьогоднішній день першу умову можуть виконати лише поодинокі господарства, у більшості з яких всі обсяги законтрактовані місцевими або російськими роздрібними мережами.

Друга ж умова стала практично нездійсненною після стрибка цін на овочі борщового набору, який спостерігався в останні 2 тижні.

Однак фермери продовжують утримувати ціни в надії на те, що ситуація зміниться напередодні свят.

При цьому господарства великі надії покладають саме на експорт до Росії.

Тим часом російські компанії продовжують нарікати на високі ціни українських овочів і активно шукають альтернативу у постачальників з Польщі та Голландії.

Як повідомлялося, нещодавно після більш ніж двомісячної цінової стабільності за два тижні плодовоовочева продукція в Україні подорожчала відразу на 34,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: